Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 11 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 11: Spiritualiteit, visionair en invloed

Het getal 11 staat bekend als een Master-nummer omdat het zijn eigen unieke en krachtige trillingen heeft. Heeft jouw naam het bijzondere naamgetal 11 gekregen? Dan heb je de neiging om innerlijke kracht te vinden in tijden van beproeving en goed om te gaan met crisis en chaos.

Jij wordt vaak gezien als spiritueel en fantasierijk. Je bent een natuurlijke aandachtzoeker, die zich soms flamboyant gedraagt om ervoor te zorgen dat alle ogen op jou gericht zijn. Hierdoor kan je er echter grillig uitzien voor anderen. Je bent een intuïtief, idealistisch en onmaterialistisch persoon. In tijden van crisis ben je in staat om zowel anderen als jezelf te begeleiden. In het slechtste geval beschouw je jezelf als superieur aan anderen, wat je intolerant en controlerend kan maken.

Je bent een geweldige dagdromer. Soms verlies je jezelf in je eigen fantasieën. Je spiritualiteit inspireert alles wat je doet en stelt je in staat om anderen te inspireren. Toch voel je je ook aangetrokken tot praktische werkvelden. Je hebt grote dromen, maar ze kunnen onpraktisch zijn. Je vindt het moeilijk om je eigen projecten te voltooien.

Je wordt gezien als een geweldige influencer met de kracht om zowel mensen als gebeurtenissen te beïnvloeden. Dit betekent dat je een sterke pleitbezorger kunt zijn voor de goede doelen waar je om geeft en goed bent in het verspreiden van bewustzijn.

Voorbeelden van namen met naamgetal 11 (Spiritualiteit, visionair en invloed) zijn:
 Daan     Luuk     Isa     Max     Romee     Jade     Charlie     Jolien     Lucas     Felix     Willem     Dennis     Flore     Beau     Norah   

Welk karakter hoort bij naamgetal 22 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2024

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2024

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een