Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 33 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 33: Inspirator, samenleving en verantwoordelijkheid

Heeft jouw naam naamgetal 33 gekregen? Naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld. Je bent waarschijnlijk goed in het uiten van je standpunt. Je bent goed in anderen te overtuigen om de richtlijnen te volgen. Je voelt je verantwoordelijk voor de mensen. Je voelt ook je verantwoordelijkheid jegens de samenleving en poogt om anderen te overtuigen om de juiste dingen te zien en de beste acties voor de toekomst uit te voeren. Je hebt een drang om alles ideaal te laten zijn, een ideaal dat de samenleving en de mensheid als geheel ten goede komt.

Je bent creatief (van naamgetal 3) als het gaat om het vaststellen van richtlijnen die bedoeld zijn om harmonie tot stand te brengen en te behouden. Het numerologienummer 33 (3+3 maakt naamgetal 6) is ook een nummer van familie en harmonie. Een gezin of iemand om voor te zorgen of te koesteren is in het algemeen nodig om te voelen dat het leven vol is.

Het numerologienummer 33 bestaat uit naamgetal 3 en naamgetal 6 (3+3). Dus de 33 energie bevat: een grote dosis van naamgetal 6 zoals familie, thuis en harmonie, plus een dosis van naamgetal 3 zoals creatieve zelfexpressie, dynamiek en inspiratie. De prioriteiten van jou zijn zijn familie, zowel familie als sociale harmonie, en gezondheid.

Voorbeelden van namen met naamgetal 33 (Inspirator, samenleving en verantwoordelijkheid) zijn:
 Feline     Patrick     Leonie     Vincent     Victor     Miranda     Michael     Robert     Merijn     Riley     Kirsten     Félien     Erwin     Sverre     Pauline   

Welk karakter hoort bij naamgetal 1 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2023

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2023

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een