Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 22 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 22: Perfectionisme, idealisme en doelgericht

Nummer 22, ook wel de 'meesterbouwer' genoemd, wordt beschouwd als het meest krachtige naamgetal van allemaal. Naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt. Het brengt alle intuïtieve en idealistische kwaliteiten van naamgetal 2, samen met de sterke bruikbaarheid van naamgetal 4 (de som van de twee cijfers 2+2).

Heeft jouw naam naamgetal 22 gekregen? Dan heb je zeer sterke waarden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je vraagt waarschijnlijk heel veel vanjezelf en werkt hard om je doelen te bereiken. Je bent ook een praktische realist. Je methodische en systematische aanpak betekent dat je de kracht hebt om een expert te worden in het door jou gekozen vakgebied. Dit kan echter soms een zware strijd zijn, omdat je niet altijd kunt rekenen op de steun van je partner, vrienden, relaties of collega's, die het misschien moeilijk vinden om met je hoge normen om te gaan. Accepteer dat je unieke vaardigheden hebt en dat anderen misschien niet altijd aan je normen kunnen voldoen.

Je hebt een sterke ambitie om anderen te helpen. Je bent gezegend met veel geduld en het vermogen om les te geven. Dit maakt je zeer geliefd en gewaardeerd. Hoewel je zowel op het werk als thuis perfectie zoekt, ben je ook praktisch en realistisch over wat er nodig is om je doelen te bereiken.

Master-nummer 22 wordt gezien als het meest krachtige en creatieve naamgetal van allemaal. Dit betekent dat je in staat bent om allerlei obstakels te overwinnen en niet gemakkelijk wordt teruggeslagen door een mislukking. Je houdt er echter ook van om als succesvol te worden beschouwd, dus je kunt gefrustreerd raken als je moeite hebt om je doelen te bereiken. Als je daarin slaagt, loop je het gevaar ijdel en verwaand te worden. Op deze momenten zijn vrienden en familie belangrijk voor een snelle reality check. Reik naar de sterren! Je hebt het vermogen om geweldige dingen te laten gebeuren.

Voorbeelden van namen met naamgetal 22 (Perfectionisme, idealisme en doelgericht) zijn:
 Thomas     Linda     Julian     Roos     Jasmijn     Milan     Femke     Nathan     Milo     Elin     Kiki     Jinte     David     Maaike     Fenna   

Welk karakter hoort bij naamgetal 33 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2024

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2024

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een