Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 8 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 8: Statusgericht, zelfvertrouwen en ambitieus

Heeft jouw naam naamgetal 8 gekregen? Dan kom je vaak over als iemand met veel zelfvertrouwen, vastberadenheid en energie. Je wordt gezien als enorm hardwerkend en gepassioneerd over de uitdagingen die je aangaat. Dit geduld en doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat je je belangrijkste doelen in het leven zult bereiken. Je kunt je bijzonder aangetrokken voelen tot zaken vanwege de financiële zekerheid die het biedt. Je hunkert naar succes, roem en populariteit, en houdt er niet van om verantwoording af te leggen aan anderen. Naamgetal 8 is het meest materiële getal van allemaal.

Je gedijt op eenzaamheid, hoewel je er misschien last van hebt als je te veel tijd alleen doorbrengt. Je kunt soms onvoorspelbaar zijn, waardoor het moeilijk is voor mensen om je goed te kennen. Je echte vrienden zullen je echter hartelijk en teder vinden. Als je je geduld verliest, ben je een kracht waarmee rekening moet worden gehouden en je zult niet rusten voordat je vijanden zijn verslagen.

Je maakt graag plannen en denkt graag na, maar kunt je ook snel aanpassen als het leven onverwachte problemen oplevert. Je bent het type persoon dat stand houdt in ongunstige omstandigheden. Hoe moeilijker de situatie, hoe meer je opvalt. Je bent op je plek in een leidinggevende functie.

Je hebt de neiging om dingen te bouwen die lang meegaan, denk aan bedrijven, wegen, gebouwen, procedures en andere dingen van waarde voor de samenleving.

Voorbeelden van namen met naamgetal 8 (Statusgericht, zelfvertrouwen en ambitieus) zijn:
 Liam     Julia     Sanne     Mats     Lauren     Laura     Noor     Mila     Merel     Vince     Romy     Tijn     Anouk     Ties     Wendy   

Welk karakter hoort bij naamgetal 9 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2024

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2024

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een