Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 2 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 2: Samenwerken, behulpzaam en verbinder

Heeft jouw naam naamgetal 2 gekregen? Dan ben je een geboren samenwerker. Je bent de brenger van verbinding en harmonie. Jij krijgt energie als je omgeving in harmonie is. Bij een conflict ben je snel uit balans en zul je er alles aan doen om de verbinding te herstellen. Je kunt goed moeilijke gesprekken voeren, waarbij je veel rekening houdt met de gevoelens van anderen. Hierbij ga je soms over je eigen grenzen heen en word je teleurgesteld. Toch zal je jouw innerlijke drang om te helpen niet kunnen weerstaan.

Tactvol en beleefd werk je vaak liever onzichtbaar achter de schermen dan centraal te staan. Je bent een briljante teamspeler, omdat je goed luistert en de mening van anderen waardeert. Door je natuurlijke charme en goede manieren vind je het gemakkelijk om conflicten te vermijden en harmonieus samen te leven met andere mensen.

Je bent waarschijnlijk artistiek. Ontwikkel je artistieke talenten door een creatieve hobby te beginnen, zoals tekenen, schrijven of muziek maken. Je zult wat reserve hebben, maar wees niet bang om met jouw talent in de schijnwerpers te komen.

Advies is om je eigen grenzen goed te bewaken en je niet verantwoordelijk te voelen voor andermans problemen. Gebruik je mooie kracht als bemiddelaar. Met jouw fijne karakter zul je je vaak in prettig gezelschap bevinden.

Voorbeelden van namen met naamgetal 2 (Samenwerken, behulpzaam en verbinder) zijn:
 Noah     Nina     Lynn     Esmee     Nolan     Sarah     Pim     Kyara     Xavi     Stefan     Sepp     Melle     Oscar     Silke     Ivy   

Welk karakter hoort bij naamgetal 3 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2024

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2024

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een