Babynaam numerologie berekenen en betekenis

   Unieke voornamen    Babynaam numerologie

Wat is naam numerologie precies en hoe werkt het?

Numerologie is al meer dan 2500 jaar oude kennis die al werd gebruikt in oude culturen in Egypte. In China is numerologie meer ingeburgerd dan in de meeste landen. Het is een systeem van het vertalen van letters naar cijfers om het karakter van deze persoon te beschrijven. Numerologie is de studie van getallen. Numerologen geloven dat er een verband bestaat tussen getallen en alle objecten in het heelal, en dat de getalswaarde van de naam van een persoon een belangrijke rol speelt in hun lot en relaties.

Elk naamgetal heeft bepaalde kenmerken die ermee verbonden zijn. Numerologen zeggen dat je je kind een goede start in het leven kunt geven door een naam te kiezen die de positieve eigenschappen weerspiegelt die verband houden met de numerologische waarde van de naam. De intrinsieke waarde die je zelf geeft aan een naam is misschien wel veel belangrijker. Toch is deze namen numerologie zeker leuk om te doen. Bereken de numerologie van je naam, het naamgetal, eenvoudig met onze tool.

We gebruiken hier het Pythagoras (westerse) systeem. Numerologie kent als volgt een nummer van 1 tot 9 toe aan elke letter in het alfabet:
1 - A, J en S
2 - B, K en T
3 - C, L en U
4 - D, M en V
5 - E, N en W
6 - F, O en X
7 - G, P en Y
8 - H, Q en Z
9 - I en R

Als je alle cijfers voor de letters in een naam hebt, tel je ze allemaal bij elkaar op. Jan Smit is 1 + 1 + 5 + 1 + 4 + 9 + 2 = 23. Als je resultaat een dubbel cijfer is, dan tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op. Dus in ons voorbeeld 2 + 3 = 5. De numerologische waarde van de naam Jan Smit is 5. Het naamgetal is 5.

Naamgetallen: De Master-nummers

De naamgetallen 11, 22 en 33 staan bekend als Master-nummers. Mensen met Master-nummer 11, 22 of 33 hebben een zeer unieke reeks persoonlijkheidskenmerken. De nummers 11, 22 en 33 worden beschouwd als de enige Master-nummers in de numerologie, aangezien deze nummers respectievelijk uit 1, 2 en 3 bestaan. Deze getallen vormen de Driehoek van Verlichting. Samen duiden deze diepgaande energieën de drie fasen van creatie aan: visualiseren, bouwen en delen. Naamgetal 11 is de visionair en schepper, naamgetal 22 is de architect die de visie bouwt en naamgetal 33 levert begeleiding aan de wereld.

Naamgetal 7 in numerologie karakter omschrijving

Naamgetal 7: Opmerkzaam, wijs en mystiek

Heeft jouw naam naamgetal 7 gekregen? Dan ben je opmerkzaam en scherpzinnig. Je bent in staat om problemen te analyseren en haalbare oplossingen te vinden. Wetenschappelijke analyse is een intrinsiek talent van je. Je bent over het algemeen graag bezig met literaire of wetenschappelijke activiteiten.

Je bent waarschijnlijk zeer intuïtief, spiritueel en wijs. En je geniet van het analyseren van situaties en het oplossen van mysteries. Je analyseert dingen vanuit elke hoek voordat je een beslissing neemt. Je hebt een grote denkkracht, maar je kunt ook besluiteloos, prikkelbaar en slecht op je gemak zijn. Als introspectief persoon besteed je aandacht aan je eigen gedachten en gevoelens. Dit helpt de zoektocht van je leven naar zelfverbetering. Vergeef jezelf voor fouten uit het verleden.

Je bent nobel en edelmoedig, met vrienden van zowel rijk als arm. Je verdedigt je rechten onbevreesd en tolereert geen onrecht.

Anderen zien je misschien als sterk en onafhankelijk, omdat je zelden je zwakheden in het openbaar laat zien. Hoewel je liefdevol en aanhankelijk bent, vind je het misschien moeilijk om over je gevoelens te praten. Je bent over het algemeen een opgewekt persoon, hoewel je soms veranderlijk en onvoorspelbaar kunt zijn. Je bent ook zeer inventief en creatief.

Voorbeelden van namen met naamgetal 7 (Opmerkzaam, wijs en mystiek) zijn:
 Bram     Liv     Jan     Finn     Mark     Noé     Senn     Fien     Anne     Sander     Nova     Rosalie     Yuna     Marcel     Pepijn   

Welk karakter hoort bij naamgetal 8 ?

Calculator: Bereken je eigen naam numerologie

(Je kunt alle namen vrij invoeren. We bewaren geen namen.)

Je persoonlijke naamgetal

Je persoonlijke naamgetal is ...

Zin in iets leuks? Zoek een geboortekaartje uit

Ontdek het leukste geboortekaartje voor jou!

Babynamen 2024

Inspiratie voor babynamen vind je hier:
Babynamen met 3 letters
Babynamen met 4 letters
Babynamen met 5 letters
Babynamen met 6 letters

Hier vind je babynamen met een specifieke beginletter of laatste letter van A tot Z.
Babynamen beginnend met de letter:   –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –    –  

Zoek mooie babynamen 2024

Vind leuke mooie lieve stoere namen. Populaire (favoriete, veel voorkomende) namen en unieke (niet veel voorkomende, zeldzame, onontdekte, unieke) namen. Nederlandse en internationale namen. Naam voor een eigenzinnig zorgzaam sociaal creatief en sportief kindje. Je vindt hier namen van beroemdheden, namen uit een roman, religieuze namen...

Korte naam / lange naam
Populaire of unieke namen


NaamkenmerkenVerfijn je zoekopdracht
Karakter van de baby

Woont in een